Antena 3 CNN Be EU Bani mai mulţi pentru refugiaţi, printr-un nou program al Comisiei Europene. Suma aproape se dublează

Bani mai mulţi pentru refugiaţi, printr-un nou program al Comisiei Europene. Suma aproape se dublează

Mai mulţi bani pentru refugiaţi, printr-un nou program de ajutor al ucrainenilor, a apărut ca o măsură de urgenţă din partea Comisiei Europene.

Bani mai mulţi pentru refugiaţi, printr-un nou program al Comisiei Europene. Suma aproape se dublează
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2022   •   10:17

Programul se numeşte Fast-Care, este o continuare a celui anterior, iar finanţarea pentru refugiaţi aproape se dublează, a anunţat Niklas Nienas, europarlamentar din Germania, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

"Programul "Fast-Care" a apărut pentru că ne-am dat seama că trebuie să-i ajutăm pe ucraineni repede.

Acele state care sunt aproape de Ucraina au avut ajutor mai rapid, cum este cazul României, Greciei, Bulgariei şi al altor state care au făcut lucruri extraordinare.

Citeşte şi"Avem o sumă de bani istorică pusă la dispoziţia României" | Europarlamentar român, despre cum să accesăm fondurile europene

Am introdus un program pentru măsurile de urgenţă, numit Care şi el a permis să se creeze mai multe posibilităţi, să dea un ajutor mai mare refugiaţilor. A fost o propunere suplimentară programul Fast-Care.

Niklas Nienas: "Vrem să ne asigurăm că toată lumea din Europa are aceeaşi şansă"

Şi acest program este, de asemenea, o măsură de urgenţă din partea comisiei, prin care a fost oferită asistenţă pentru a extinde ajutorul acordat refugiaţilor, nu doar pentru ucraineni, ci pentru toţi cetăţenii din ţările lumii a treia.

A crescut cuantumul ajutorului, s-a creat o mai mare flexibilitate, mai multe posibilităţi ca oraşele să acceseze şi să ajute la gândirea acestor fonduri.

În ansamblu, vrem să se întâmple totul cât mai repede, pentru ca programul să fie demn de numele pe care îl poartă, Fast-Care (ajutor rapid).

Vrem ca banii să ajungă acolo unde trebuie să fie, să îi ajute pe cetăţeni şi să nu fie folosiţi de cleptocraţi sau se piardă cine ştie cum. Nu vrem ca aceşti bani să fie risipiţi.

Vrem să ne asigurăm că toată lumea din Europa are aceeaşi şansă.

Acum, cu Fast-Care, ideea este să creştem finanţarea pentru refugiaţi, de la 62 la 100 de euro de persoană şi să îi folosim mai des", a explicat Niklas Nienas, europarlamentar din Germania, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.  

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close