Antena 3 Be EU Be Eu: Parlamentul European a aprobat înființarea Parchetului European

Be Eu: Parlamentul European a aprobat înființarea Parchetului European

14 Oct 2017   •   10:08
Be Eu: Parlamentul European a aprobat înființarea Parchetului European

Membrii Parlamentului European au aprobat înfiinţarea Parchetului European, instituţie care va asigura o mai bună protecţie a fondurilor europene, a anunţat Comisia Europeană, pe pagina electronică.

Este vorba despre fraude precum utilizarea intenționat greșită a fondurilor structurale UE, sau frauda transfrontalieră cu TVA. Sunt opt țări care nu vor să se alătureze acestui proiect. Biroul central va fi la Luxemburg. Parchetul ar putea fi operațional în anul 2020.

”Acest Parchet European va permite prinderea mai rapidă a infractorilor dincolo de granițele membre ale Uniunii Europene. Este un intrument absolut necesar pentru cooperarea judiciară dintre statele membre pentr a putea pedepsi infracțiunile financiare. Competența Parchetului este una europeană, mai ales în domeniul infracțiunilor financiare și a al fraudei legate de TVA.”, a declarat Natalie Griesbeck, membru al Parlamentului European.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close