Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană va ajuta România să promoveze campania de vaccinare: ”Este urgent să reducem decalajele”

Comisia Europeană va ajuta România să promoveze campania de vaccinare: ”Este urgent să reducem decalajele”

Comisia Europeană anunță că se alătură eforturilor României în campania de comunicare privind vaccinarea anti- COVID-19.

Comisia Europeană va ajuta România să promoveze campania de vaccinare: ”Este urgent să reducem decalajele”
Sursa foto: Facebook/ Ro Vaccinare
de Cerasela Stafie    |    14 Dec 2021   •   18:25

Instituția europeană și reprezentanța acesteia în țara noastră vin în ajutorul autorităților în lupta împotriva pandemiei, prin lansarea unei campanii de comunicare privind vaccinarea.

”Vaccinarea joacă un rol esențial în combaterea pandemiei. Persoanele vaccinate se protejează și îi protejează și pe ceilalți împotriva virusului,” subliniază Comisia Europeană, într-un comunicat.

Campania va debuta la 14 decembrie și constă într-un spot de 40 de secunde. Acesta se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România, timp de șapte săptămâni.

Vor fi prezentate mărturii ale oamenilor care au pierdut persoane dragi din cauza COVID-19.

„Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată. În România, doar 39 % din populație este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă. Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare și pierderi de vieți omenești, ci lasă loc și unor variante mai severe și mai transmisibile. Acesta este un risc nu numai pentru România, ci și pentru UE în ansamblu. Avem suficiente vaccinuri sigure și eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populație din UE, și trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate. Și să nu uităm: protejându-ne, îi protejăm și pe ceilalți – pe copiii, părinții și bunicii noștri,” a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară.

Mai mult, Comisia Europeană anunță și că va oferi informații detaliate cu privire la vaccinuri și vaccinare, inclusiv pe rețelele de socializare, pentru a încuraja informarea din surse oficiale și dezbaterile în cunoștință de cauză.

×
Parteneri
Horoscop 2 aprilie 2023. Gemenii trag lozul câştigător
x close