Antena 3 Be EU Consilier Parlamentul European, noutăţi despre certificatul verde de vaccinare: "Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!"

Consilier Parlamentul European, noutăţi despre certificatul verde de vaccinare: "Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!"

de Claudia Popovici    |    01 Noi 2021   •   17:57
Consilier Parlamentul European, noutăţi despre certificatul verde de vaccinare: "Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!"
Sursa foto: Getty Images

Marius Tudor a explicat cum a decis Parlamentul European să predea o lecție de bună practică privind folosirea certificatului verde de vaccinare, fără a discrimina o categorie de cetățeni. „Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea", spune consilierul.

Marius Tudor, consilier Parlamentul European, a menţionat că "Parlamentul European a luat o decizie prin care arată, subtil, cu degetul către toate statele membre care își discriminează o parte din cetățeni și le arată cum se aplică regulamentul certificatului european digital COVID 19, ca la carte".

Mai exact, din 3 noiembrie, Parlamentul European va facilita libera intrare a tuturor deputaților, angajaților și vizitatorilor, inclusiv a jurnaliștilor, indiferent de alegerea acestora, vaccinați sau nevaccinați, în toate cele trei clădiri ale instituției, de la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg.

"ATENȚIE, decizia ține cont de specificul Parlamentului European, o instituție europeană care reunește deputați europeni și alți actori care călătoresc în și dinspre diferite state membre în mod regulat.

Măsura va permite deputaților europeni și angajaților revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța prin respectarea măsurilor de precauție în interiorul clădirii, cum ar fi culoarele de intrare, ieșire, număr maxim de 2 persoane în lifturi, dezinfectare etc", spune Marius Tudor, consilier Parlamentul European, pe pagina sa de socializare.

Cum se folosește certificatul verde de vaccinare, fără a discrimina o categorie de cetățeni

"În acest context certificatul european digital este folosit strict în scopul pentru care a fost adoptat, acela de a permite cetățenilor care călătoresc din diferite state membre, să intre în clădirile Parlamentului European fără a fi nevoiți să prezinte un certificat sau o adeverință națională eliberată de statul ÎN care călătoresc, care să ateste fie vaccinarea, fie testarea, fie trecerea prin boală și, atenție, fără a impune vreo obligație pentru una din opțiunile atestării, așa cum se întâmpla în câteva state membre ca, de exemplu, Italia.

Și totuși, în plus, pentru a ajuta fiecare deputat, angajat, vizitator sau jurnalist, Parlamentul European, acceptă chiar și dovada pe hârtie a unui test negativ PCR efectuat în ultimele 48 de ore, punând la dispoziția deputaților și angajaților teste gratuite, abordare care, de exemplu, nu se întâmplă în România, deși există și această posibilitate.

"Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!"

Trebuie să știți că până acum o lună, accesul deplin în PE era restricționat, se recomanda munca în mediul online, în proporție de 80%, iar majoritatea deputaților intrau online pentru discursurile din sesiunile plenare sau din comisiile de specialitate.

Iată, Parlamentul European pune în practică regulamentul adoptat pe 14 Iunie 2021, arătând tuturor statelor membre cum se face, mai ales pentru a nu discrimina o categorie de cetățeni.

Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea! Între timp vă îndemn să fiți buni, înțelegători și responsabili, indiferent de alegerea pe care o faceți, pentru că viața are prioritate înainte de toate", recomandă Marius Tudor, consilier Parlamentul European.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close