Antena 3 CNN Be EU Dan Nica, despre PNRR: ”Primii bani vin în septembrie. Secretomania guvernului privind planul va avea consecințe foarte dificile”

Dan Nica, despre PNRR: ”Primii bani vin în septembrie. Secretomania guvernului privind planul va avea consecințe foarte dificile”

Primii bani europeni din programul PNRR ar purea ajunge în România cel mai devreme în septembrie, urmând ca de anul viitor să putem primi mai mulți, a spus europarlamentarul PSD Dan Nica, la Antena 3.

Dan Nica, despre PNRR: ”Primii bani vin în septembrie. Secretomania guvernului privind planul va avea consecințe foarte dificile”
Sursa foto: Colaj Hepta/Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2021   •   10:26

”Să sperăm că avansul va începe din septembrie, dar cel mai probabil banii vor fi în 2022”, a declarat europarlamentarul PSD Dan Nica, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

”Noi nu am văzut acest plan, PNRR, nu știm toate elementele din el.

Dan Nica: Primii bani europeni, în septembrie

Această secretomanie e de neacceptat și va avea consecințe foarte dificile, pentru că nu se cunoaște planul”, s-a plâns Dan Nica.

Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) ajunge luni pe masa Comisiei Europene și suntem printre ultimele țări care depun acest plan.

Premierul Florin Cîțu a prezentat săptămâna aceasta, în Parlament, principii și alocări pe domenii, nu proiectele exacte.

”Un pion al acestui plan este digitalizarea, dar și autostrăzile, investițiile în domeniul social”, a precizat europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Alături de România, Bulgaria, Malta, Estonia, Cehia și Olanda nu au depus nici ele planul la Bruxelles.

PNRR, prezentat pe scurt de premierul Florin Cîţu. DOCUMENT

Guvernul României a prezentat miercuri în Parlament situația la zi a negocierilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Antena 3 publică documentul pe scurt.

Bugetul pe componente și reformele asumate reflectă situația de miercuri, 26 mai. Dialogul politic cu reprezentanții opoziției parlamentare a inclus prezentarea acestor detalii și clarificarea unor aspecte ridicate de opoziție.

Bugetul prezentat public astăzi poate suferi ajustări în urma acestor negocieri pe etichetarea investițiilor", se arată în comunicatul remis presei.

×
Subiecte în articol: PNRR be EU Dan Nica Cristian Busoi
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close