Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Dan Nica, despre energia regenerabilă în UE: "A nu face nimic nu este o opțiune"

Europarlamentarul Dan Nica, despre energia regenerabilă în UE: "A nu face nimic nu este o opțiune"

Europarlamentarul Dan Nica a vorbit, în cadrul emisiunii Be EU, despre proiectele pe care Uniunea Europeană le are în vederea dezvoltării energiei regenerabile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   10:39

Dan Nica, europarlamentar și coordonator în cadrul Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a explicat în cadrul emisiunii Be EU proiectele Uniunii Europene pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

"A nu face nimic nu este o opțiune. Este pentru prima oară când văd că există și o viziune mai integrată în care se discută despre upgradarea rețelelor de electricitate, de conectările la rețele de gaze naturale, acele elemente care erau lipsă.

Citește și: Europarlamentarul Maria Grapini: "Vom vota un raport extrem de important pentru România"

Că se discută din nou cum să facem, astfel încât să obținem maximul de avantaj posibil pentru economie și pentru oameni, utilizând aceste tehnologii", a spus Dan Nica.

Totodată, el a precizat și câteva proiecte ale UE care dezvoltă această direcție. "REPowerYou, PNRR, progrzamele care sunt finanțate prin planul financiar multianual. Toate aceste proiecte vin să dea semnalul că știm ce facem, știm cum este mâine și știm care sunt pașii de urmat. Am redus birocrația", a spus europarlamentarul.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close