Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Maria Grapini: "Vom vota un raport extrem de important pentru România"

Europarlamentarul Maria Grapini: "Vom vota un raport extrem de important pentru România"

Europarlamentarul Maria Grapini a vorbit, într-o sesiune Q&A la Be EU cu Sabina Iosub, despre amendamentul important pentru România pe care a reușit să îl impună în Parlamentul European.

Europarlamentarul Maria Grapini: "Vom vota un raport extrem de important pentru România"
Sursa foto: Facebook | Be EU
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   16:36

Maria Grapini, europarlamentar şi vicepreşedinte PUSL, a explicat astăzi pentru Be EU, ce presupune noul amendament impus în Parlamentul European care vizează România.

Este vorba despre reglementarea care prevede ca furnizarea gazului, pe perioada iernii, să nu fie întreruptă în cazul consumatorilor vulnerabili sau a celor aflaţi în litigiu, dacă nu au achitat facturile.

Potrivit acestei reglementări, măsura de întrerupere a gazului va fi impusă în momentul în care se încălzește vremea.

"Vom vota un raport extrem de important pentru România. Am reușit să impun amendamentul. A fost o luptă foarte mare. Acum în România, de exemplu, nu există o claritate în ceea ce privește Protecția Consumatorului. Dacă este un consumator vulnerabil atunci statul membru are obligația să îl protejeze", a spus Maria Grapini.

Citește și: Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Ucraina ar putea stoca mari cantităţi de gaze, iar preţul nu va mai exploda ca iarna trecută"

×
Subiecte în articol: Maria Grapini be EU taiere gaze
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close