Antena 3 CNN Be EU Vlad Botoş, europarlamentar: "Am cerut schimbarea tratatelor la nivelul Uniunii Europene. E important ca UE să fie mult mai rapidă în luarea deciziilor"

Vlad Botoş, europarlamentar: "Am cerut schimbarea tratatelor la nivelul Uniunii Europene. E important ca UE să fie mult mai rapidă în luarea deciziilor"

Schimbarea tratatelor la nivelul UE este necesară, pentru ca Uniunea să poată lua decizii mai repede, este de părere europarlamentarul Vlad Botoş.

Vlad Botoş, europarlamentar: "Am cerut schimbarea tratatelor la nivelul Uniunii Europene. E important ca UE să fie mult mai rapidă în luarea deciziilor"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2022   •   14:35

"Am votat o rezoluţie a Parlamentului European, e important şi pentru România, iar prin aceasta am cerut schimbarea tratatelor la nivelul Uniunii Europene.

Eu cred că am câştigat câţiva paşi. Cred că Consiliul European trebuie acum să voteze începerea unei convenţii care să se finalizeze cu schimbarea tratatelor şi să scăpăm de această regulă a unanimităţii. E important ca UE să fie mult mai rapidă în luarea deciziilor.

Degeaba ne mişcăm noi rapid în PE, avem propuneri bune, dacă Consiliul European se poticneşte în regula unanimităţii.

În 15 ani de când suntem în această familie a UE, noi nu am abuzat de această regulă a unanimităţii, ci am reuşit prin negocieri să ajungem la un compromis.

Nu cred că ne va face vulnerabili această schimbare, dacă deciziile se iau cu o majoritate substanţială, şi nu 50 plus 1 (...).

Am fost la Washington, SUA au o putere inovativă mult mai mare, birocraţia nu e aşa accentuată ca în UE. Instituţiile cred că trebuie să devină mai flexibile în aceasta privinţă.

Noi pierdem tineri în dauna SUA care îi câştigă pe piaţa muncii.

In direct, din Parlamentul European

Europarlamentarul Vlad Botos, detalii despre activitatea din Parlamentul European.

Publicată de Be EU pe Luni, 13 iunie 2022

De asemenea, lărgirea UE este un alt subiect important: vecinii noştri, Republica Moldova şi Ucraina, sper să primească, să le fie acceptată cererea de aderare şi să devină state candidate la UE, sper să ia această decizie, este foarte important", a spus, luni, europarlamentarul Vlad Botoş.

În ce priveşte România, "aceasta trebuie să fie parte la spaţiul Schengen, România îndeplineşte criteriile, iar statele care blochează aderarea noastră sper să revină la idei mai bune.

Intrarea în spaţiul Schengen e vitală pentru noi", a completat Botoş.
 

×
Subiecte în articol: vlad botos
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close