Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Primarul Sighişoarei: Vreau al patrulea mandat pentru finalizarea proiectelor începute. Guvernarea portocalie mi-a pus piedici

Primarul Sighişoarei: Vreau al patrulea mandat pentru finalizarea proiectelor începute. Guvernarea portocalie mi-a pus piedici

Primarul Sighişoarei: Vreau al patrulea mandat pentru finalizarea proiectelor începute. Guvernarea portocalie mi-a pus piedici
21 Mai 2012   •   11:48

Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, candidează din partea Uniunii Social Liberale (USL) pentru al patrulea mandat, pentru a-şi realiza proiectele începute, dar nefinalizate din cauza blocajelor în asigurarea finanţării, care ar fi fost generate de apartenenţa sa politică.

„În Sighişoara s-au demarat foarte multe proiecte de o importanţă foarte mare pentru oraş, şi nu am putut să realizez o parte dintre ele pentru că am fost oprit de guvernarea portocalie. Nu odată mi s-a sugerat că dacă nu trec în barca cealaltă, nu o să primesc nicio finanţare. Chiar nu aş fi crezut că este posibil acest lucru, pentru că nici PNL, când a fost la guvernare, nu mi-a cerut cu atâta insistenţă să fac acest lucru. Încă un lucru care mă motivează să candidez este că am luat în acest an Premiul Consiliului Europei, din 37 de candidaţi din toată Europa. Sighişoara a devenit acum o poartă de deschidere pentru turişti şi pentru investitori (...) În tot aceşti ani nu mi-am urmărit interesul personal, am încercat şi am reuşit ca Sighişoara să devină un oraş important pe harta europeană. Şi am reuşit, pentru că am primit şi alte premii, printre care şi Bijuteria Medievală a României, la Lugano în Elveţia, în 2009“, a declarat Ioan Dorin Dăneşan, citat de Agerpres.

Acesta a spus că se simte încurajat să candideze şi deoarece primul ministru al României este Victor Ponta, liderul partidului din care face şi el parte, care cunoaşte problemele Sighişoarei.

Dăneşan a arătat că Sighişoara trebuie să se dezvolte în continuare, fiind un punct turistic extrem de important şi că în acest sens a elaborat 22 de proiecte pentru diferite finanţări, inclusiv europene, pe aproape toate axele.

Primarul Sighişoarei a spus că din cele 22 de proiecte, dintre care unele cu impact major asupra stării Cetăţii Medievale, au fost aprobate spre finanţare doar două, cu o valoare foarte mică, restul fiind trecute pe lista de aşteptare.

„Dacă dădeam o semnătură pe o adeziune probabil erau finanţate şi celelalte proiecte, printre care restaurarea Turnului cu Ceas, Zidurile Cetăţii şi restul turnurilor, pentru că Cetatea Medievală este cel mai atractiv punct turistic din centrul ţării. Toate aceste proiecte au fost depuse la ADR Centru, prima oară au fost pe locuri eligibile, iar apoi, în 2009, când a ieşit PSD de la guvernare, au fost trecute pe lista de rezerve. Toate intervenţiile făcute la doamna Elena Udrea şi la domnul Răzvan Murgeanu au rămas fără rezultat, pentru că nu am depus o adeziune“, a susţinut Ioan Dorin Dăneşan.


×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close