Antena 3 Coronavirus Anunț pentru persoanele cu alergii la alimente, latex sau polen: Pot face vaccinul anti-COVID!

Anunț pentru persoanele cu alergii la alimente, latex sau polen: Pot face vaccinul anti-COVID!

de Silvia Țigănilă    |    14 Dec 2020   •   11:50
Anunț pentru persoanele cu alergii la alimente, latex sau polen: Pot face vaccinul anti-COVID!
Sursa foto: Hepta

Persoanele cu alergii la alimente, latex, polen sau la substanțe care nu intră în componența serului pot face vaccinul Pfizer.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, cei care au avut reacții severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot primi în continuare vaccinul Pfizer / BioNTech împotriva Covid-19, dar ar trebui să discute riscurile cu medicii lor și să fie monitorizate timp de 30 de minute după administrare.

”Oamenii care raportează aceste tipuri de reacții anafilactice la alte vaccinuri sau soluții injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiți cu privire la riscuri și să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofițer medical la Centrul Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex sau polen pot face vaccinul Pfizer

Persoanele cu alte tipuri de alergii - la alimente, latex, polen sau alte substanțe - nu trebuie să ia măsuri speciale de precauție și li se recomandă să primească vaccinul Pfizer / BioNTech.

A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în SUA. Oficiali de la Casa Albă printre primii care vor fi vaccinați, nu și Trump

Reacțiile alergice severe la vaccinuri sunt extrem de rare și au fost rare și în timpul studiului Pfizer / BioNTech, care a exclus persoanele cu antecedente de anafilaxie.

Vaccinul împotriva COVID, produs de Pfizer, autorizat în SUA pentru utilizare de urgență

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat vineri o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

×
Subiecte în articol: alergii alimente polen COVID-19

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close