Antena 3 CNN Coronavirus A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în SUA. Oficiali de la Casa Albă printre primii care vor fi vaccinați, nu și Trump

A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în SUA. Oficiali de la Casa Albă printre primii care vor fi vaccinați, nu și Trump

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început, luni, în Statele Unite ale Americii, la o săptămână după ce britanicii au efectuat primele vaccinuri. Reprezentanții armatei americane spun că toate centrele de vaccinare din țară vor primi dozele până la începutul săptămânii viitoare. Directorul Agenției pentru Medicamente și Alimentație (FDA) ar fi fost amenințat chiar cu demiterea dacă nu dă undă verde imunizarii în masă.

A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în SUA. Oficiali de la Casa Albă printre primii care vor fi vaccinați, nu și Trump
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Dec 2020   •   10:40

Primele camioane care transporta vaccinul anti COVID-19 au ieșit pe porțile fabricii de producție Pfizer din Michigan. Dozele de vaccin au fost scoase din congelatoare și ambalate în recipiente speciale, înainte de a fi trimise către 145 de centre de distribuție de pe tot teritoriul american. 

Inițial vor fi livrate aprox. 3 milioane de doze, iar prioritatea vor fi lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții căminelor de îngrijire medicală.

Marți vaccinul va ajunge în 425 de centre de distribuție, iar până la sfârșitul anului vor fi distribuite peste 14 milioane de doze. În lunile ianuarie și februarie ale anului viitor, cantitatea livrată va ajunge la 80 de milioane de doze, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Cu peste 300.000 de decese și peste  16 milioane de cazuri de îmbolnăvire, Statele Unite sunt cel mai puternic lovite de pandemia de coronavirus.

Donald Trump nu este pe lista oficialilor de la Casa Alba care vor primi vaccinul

Potrivit unor surse citate de BBC, personalul de la Casa Albă ar urma să fie vaccinat cu vaccinul Pfizer/BioNTech în cursul acestei săptămâni, însă președintele în exercițiu Donald Trump, care a fost infectat și s-a vindecat de coronavirus, a precizat că nu este pe lista scurtă. 

Încrederea populației în vaccin ar putea fi zdruncinată, însă, chiar de către președintele Donald Trump care a spus că nu a fost programat pentru a i se administra vaccinul, dar că se va vaccina ”la momentul potrivit”. 

Asta în condițiile în care foștii președinți Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton au declarat public că se vor vaccina, pentru a promova siguranța vaccinului anti COVID-19. 

Vaccinul împotriva COVID, produs de Pfizer, autorizat în SUA pentru utilizare de urgență

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat vineri o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

Vaccinul pentru prevenirea COVID va putea fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste, a mai arătat Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Marea Britanie a dat startul vaccinării COVID săptămâna trecută

Marea Britanie a început oficial campania de vaccinare a populației cu serul Pfizer - Biontech, marți, 8 decembrie. În primă fază sunt vizate cadrele medicale, angajații din aziluri și bătrânii de peste 80 de ani.

Prima persoană din Marea Britanie care a primit vaccinul anti-COVID este o bătrână în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord, anunţă BBC.

Margaret Keenan, din orașul Wnniskillen, a fost vaccinată la Spitalul Universitar din Coventry, declarând că se simte „foarte privilegiată” să fie printre primele persoane imunizate împotriva SARS CoV-2. 

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19. Este cel mai bun cadou timpuriu pe care mi l-aș fi putut dori pentru ziua de naştere, pentru că asta înseamnă că, în sfârșit, pot să petrec timp cu familia și prietenii, după ce am fost singură în cea mai mare parte a anului", a spus nonagenara.

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID-19 SUA
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close