Antena 3 Coronavirus Tunisia anunţă că sistemul sanitar este în colaps, după o înmulţire rapidă a cazurilor de COVID-19

Tunisia anunţă că sistemul sanitar este în colaps, după o înmulţire rapidă a cazurilor de COVID-19

de Alexandra Ionescu    |    08 Iul 2021   •   22:52
Tunisia anunţă că sistemul sanitar este în colaps, după o înmulţire rapidă a cazurilor de COVID-19
Sursa foto: Getty Images

Sistemul sanitar al Tunisiei este în colaps din cauza COVID-19, cu secţiile de terapie intensivă pline şi doctorii copleşiţi de o înmulţire rapidă a infectărilor şi deceselor, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii tunisian.

Tunisia a înregistrat miercuri circa 10.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 134 de decese, un record zilnic de la începutul pandemiei.

„Suntem într-o situaţie catastrofală, sistemul sanitar este în colaps, cu greu mai găsim un pat liber în spitale. Ne luptăm să oferim oxigen.

 Medicii sunt mai obosiţi ca niciodată”', a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii de la Tunis, care şi-a îndemnat concetăţenii să se unească în efortul de combatere a pandemiei, pentru că „nava se scufundă”, potrivit Reuters.

În unele oraşe tunisiene au fost instituite restricţii de deplasare începând de săptămâna trecută, dar din cauza crizei economice guvernul a refuzat impunerea unui lockdown la nivel naţional.

Tunisia, ţară cu o populaţie de circa 11,7 milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei circa 465.000 de cazuri de COVID-19 şi 15.700 de decese asociate acestei boli.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close