Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Ion Sterian (Transgaz), proiect uriaş pentru români: "Am început lucrările pentru racordarea la gaz a tuturor localităţilor" | Români care dezvoltă România

Ion Sterian (Transgaz), proiect uriaş pentru români: "Am început lucrările pentru racordarea la gaz a tuturor localităţilor" | Români care dezvoltă România

Sunt manageri pentru care pandemia a fost cea mai bună scuză ca să îşi conserve afacerile. Sunt manageri, însă, care au văzut oportunităţi, cum sunt cei de la Transgaz, care au testat limitele companiei lor şi le-au depăşit construind mai mult, mai bine, mai repede, mai ieftin.

Ion Sterian (Transgaz), proiect uriaş pentru români: "Am început lucrările pentru racordarea la gaz a tuturor localităţilor" | Români care dezvoltă România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2021   •   11:04

Şi nu oricum, ci printr-o combinare excelentă între specialişti şi noi angajaţi, tineri şi dornici de afirmare.

"Am avut grijă, prin departamentul de resurse umane, la recrutarea forţei de muncă să avem şi tineri, să putem să îi formăm, să putem pregăti viitorul de mâine. Dar, în acelaşi timp, şi specialişti cu experienţă", a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Proiectul care îi va aduce Transgaz de pandemie este celebra conductă BRUA. Au terminat tronsonul românesc al conductei în plină pandemie. Managerul Transgaz spune că pentru companie succesul nu are o reţetă secretă, ci o reţetă normală, dar respectată întocmai: munca în echipă, comunicare, permanentă perfecţionare, recrutarea continuă.

"Mă bucur enorm de mult că prin investiţiile astea pe care le-am implementat şi le vom implementa, şcoala românească pe acest domeniu îşi menţine tradiţia", a precizat Ion Sterian.

O tradiţie fără de care proiecte complexe şi dificile precum traversarea unor soluri dificile sau construcţii la mare înălţime nu sunt posibile. Acum, oamenii de la Transgaz se mândresc şi cu patru staţii de comprimare. Adevărate "state of the art" în domeniu realizate doar cu specialiştii proprii.

"Sunt printre cele mai moderne staţii de comprimare din Europa, cu tehnologia la nivelul anilor 2022-2023", a dezvăluit Ion Sterian, directorul general Transgaz.

Însă greul abia începe. Compania are un proiect la care nu ţine doar economic: unirea energetică cu Republica Moldova. O primă livrare către Chişinău a fost realizată în luna octombrie.

"Acum avem în derulare şi au început lucrările, avem pe toate provinciile istorice ale României, extinderi de sistem naţional de conducte de transport în vederea racordării tuturor localităţilor la gaz", a explicat Ion Sterian.

Transgaz este, de asemenea, compania care a accesat cele mai multe fonduri europene şi fonduri de la Banca Europeană de Investiţii. Sute de milioane de euro au ajuns în ţara noastră, iar banii sunt folosiţi pentru modernizare şi investiţii.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close