Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. BRUA, autostrada de transport de gaze, gata în timp record

Români care dezvoltă România. BRUA, autostrada de transport de gaze, gata în timp record

În România s-a construit o autostradă de transport a gazelor. Este vorba despre BRUA, conducta de peste  450 de kilometri doar în țara noastră, care repune Bucureștiul pe harta europeană a gazelor.

Români care dezvoltă România. BRUA, autostrada de transport de gaze, gata în timp record
Sursa foto: Captură Antena 3
16 Dec 2019   •   15:06

Ce însemnă defapt BRUA? Bulgaria, România, Ungaria și Austria: o conductă ce va deveni parte integrantă a sistemului național de transport al gazelor. 

Prima fază a proiectului a fost realizată în timp record, inclusiv avizele de mediu care în alte situații au fost obținute în ani de zile, de data aceasta au fost gata în doar 8 luni și nu sunt singurele recorduri pe care le aduce noua conductă.

Prețul de construcție pentru un kilometru de autostradă a gazelor este de două ori mai mic decât cel pe care l-au obținut vecinii bulgari. „Un kilometru de conductă BRUA e mai greu de construit decât un kilometru de autostradă”, ne spune Ion Sterian, director general Transgaz.   

Cu toate acestea, în doar un an, 370 de kilometri sunt deja gata împreună cu două dintre stațiile ultra moderne de comprimare. Stația de la Jupa și cea de la Podișor au fost date în folosință în această tomnă, la diferență de o lună una față de cealaltă. Conducta trece practic peste toată România, ajungând să urce și la 1.700 de metri altitudine, pentru că a fost aleasă ruta cea mai sigură și cea mai scurtă. 

Proiectul realizat de Transgaz este unul unic, totul fiind făcut în companie sau cu sprijinul unor firme cu capital românesc.

Români care dezvoltă România. Brua, autostrada de transport de gaze, gata în timp record 

×
Subiecte în articol: brua Transgaz
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close