Antena 3 CNN Economic A dat anunţ că angajează culegători pentru 3.000 lei. Ce răspunsuri a primit un fermier din Dolj

A dat anunţ că angajează culegători pentru 3.000 lei. Ce răspunsuri a primit un fermier din Dolj

Românii au locuri de muncă, dar preferă să nu muncească, optând pentru banii statului, spun unii dintre fermierii din ţară care tot caută angajaţi.

A dat anunţ că angajează culegători pentru 3.000 lei. Ce răspunsuri a primit un fermier din Dolj
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2022   •   12:33

Oamenii care nu au serviciu, dar au ajutor social, găsesc un loc de muncă, însă preferă să stea acasă pe banii de la stat decât să muncească tot cam pe aceeaşi bani, potrivit observatornews.ro.

Fermierii din Dolj se plâng că, an de an, caută forţă de muncă, plătesc pentru anunţurile de angajare, dar oamenii nu vin când trebuie să înceapă lucrul. Nu mai găsesc nici zilieri.

"Am avut vreo 500 de vizualizări. 10 telefoane şi vreo 3 mesaje. Din telefoanele pe care le-am avut, primul lucru m-au întrebat despre transport, despre salariu. Despre program, despre ce avem de făcut, nu m-a întrebat nimeni", spune un fermier.

Tânăr: "În România murim de foame, îşi bat joc de noi, salariul e de 20 de milioane"

Angajatorul spune că era dispus să ofere un salariu de 3.000 de lei pe lună pentru culegători, dar suma nu e suficient de atractivă. 

În schimb, unii români aleg să plece din ţară pentru bani mai mulţi. "Eu plec sâmbătă în Belgia. Pentru că în România murim de foame, îşi bat joc de noi. Pentru că salariul e de 20 de milioane. Au rămas decât leneşii în ţară", spune un tânăr.

La sfârşitul anului 2021, România avea aproape 160.000 persoane asistate social. 
 

×
Subiecte în articol: fermier locuri munca
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close