Antena 3 CNN Economic Auto 130 de tamponări şi 4 persoane rănite în Bucureşti, din cauza zăpezii

130 de tamponări şi 4 persoane rănite în Bucureşti, din cauza zăpezii

130 de tamponări şi 4 persoane rănite în Bucureşti, din cauza zăpezii
Sursa foto: tamponari
19 Ian 2010   •   14:03

130 de tamponări au avut loc în ultimele 24 de ore în Capitală, din cauza zăpezii de pe carosabil. Patru persoane au fost grav rănite şi, potrivit poliţiştilor, o parte din vină o poartă şi cei care nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă.

Poliţiştii le atrag atenţia conducătorilor auto că înlocuirea cauciucurilor cu cele de iarnă şi montarea lanţurilor de zăpadă reprezintă un lucru necesar în perioada iernii, dacă vor să evite accidentele. Totuşi, potrivit legislaţiei, echiparea cu acestea este obligatorie doar în cazul maşinilor mai grele de 3,5 tone.

În plus, poliţiştii atrag atenţia asupra pericolului folosirii cauciucurilor second hand, în locul celor noi.

O altă cauză a tamponărilor este şi lipsa de vizibilitate, cauzată de necurăţarea parbrizului şi a oglinzilor retrovizoare. Lichidul de parbriz, antigelul şi racleta pentru îndepărtarea gheţii de pa parbriz sunt doar câteva dintre accesoriile care nu trebuie să lipsească din dotarea oricărui autoturism.

Conducătorii auto nu trebuie să uite nici de inspecţia autoturismului. Aceasta cuprinde verificarea bateriei, a uleiului, bujiilor, filtrelor, precum şi a sistemului de franare.

Antena3

×
Subiecte în articol: zapada trafic ingreunat persoane ranite
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close