Antena 3 CNN Economic Auto 14 drumuri judeţene sunt blocate în Buzău din cauza viscolului şi a zăpezii. Vezi situaţia completă din judeţ

14 drumuri judeţene sunt blocate în Buzău din cauza viscolului şi a zăpezii. Vezi situaţia completă din judeţ

14 drumuri judeţene sunt blocate în Buzău din cauza viscolului şi a zăpezii. Vezi situaţia completă din judeţ
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Ian 2012   •   17:41

Numărul drumurilor judeţene din Buzău blocate de viscol şi de zăpadă a crescut la 14, joi după-amiază, după ce în prima zi de ninsoare şi viscol fuseseră blocate aproximativ 10 tronsoane judeţene, informează Mediafax. Sunt în continuare blocate şi patru drumuri naţionale din judeţ.
   
Potrivit comisarului Florina Crucianu, joi după-amiază, erau blocate în continuare patru drumuri naţionale şi 14 judeţene, autorităţile neputând preciza când vor putea fi redacte circulaţiei aceste tronsoane.
   
Drumurile naţionale blocate în judeţul Buzău

DN2 E85 - Căldăruşanca - Buzău - Râmnicu Sărat - limita cu judeţul Vrancea
DN 2C - Costeşti - Smeeni - Padina
DN 22 - Râmnicu Sărat - Băile
DN 2B - Buzău - Brăila.
   
De asemenea, 14 drumuri judeţene, majoritatea din zona de câmpie a judeţului Buzău, unde vântul suflă în rafale extrem de puternice, sunt închise circulaţiei.

Între timp, s-a reluat traficul rutier pe DN 1B Buzău - Ploieşti, însă pe această şosea, potrivit prefectului judeţului Buzău, Paul Beganu, accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone se face în mod controlat, în grupuri de aproximativ zece autovehicule, însoţite de echipaje ale Poliţiei.
   
Conform aceleiaşi surse, în ultimele ore, unele dintre persoanele blocate în nămeţi miercuri şi care au fost cazate în spitale sau şcoli au reuşit să plece spre case, însă sunt în continuare sute de persoane care vor dormi şi în această noapte în spaţiile amenajate de autorităţi pentru cei surprinşi de troiene pe drum.
   
Nouă localităţi nu au energie electrică   

Conform sursei citate, există încă nouă localităţi buzoiene nealimentate cu energie electrică, 18 echipe speciale încercând să remedieze avariile care în unele zone persistă încă de miercuri după-amiază.
   
În municipiul Buzău, pe majoritatea străzilor din oraş s-a format un strat gros de polei, în ultimele zeci de ore la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Buzău prezentându-se, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii Adriana Bratosdin, zeci de persoane cu mâini ori picioare rupte, după ce au căzut pe gheaţă.
   
Cele mai multe victime ale poleiului sunt adulţii, unii dintre ei rămânând spitalizaţi întrucît în urma căzăturilor s-au ales cu fracturi mai grave care necesită intervenţia chirurgicală.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close