Antena 3 CNN Economic Auto Acesta este primul SUV electric - VIDEO

Acesta este primul SUV electric - VIDEO

Acesta este primul SUV electric - VIDEO
30 Sep 2015   •   21:39

Tesla Motors a lansat marţi seara Model X, primul SUV electric din lume, în două variante de echipare, cu preţuri care pornesc de la aproape 100.000 de dolari până la 142.000 de dolari, relatează MarketWatch.

"Model X dovedeşte încă o dată că orice tip de maşină poate fi electrică", a afirmat directorul general al Tesla, Elon Musk, în faţa a cel puţin 1.000 de persoane prezente la evenimentul organizat într-un depozit din apropierea fabricii Tesla din Fremont, California, înainte ca primii cinci clienţi să intre în posesia SUV-urilor.

Tesla a prezentat pentru prima oară conceptul SUV-ului electric în 2012, cu obiectivul iniţial de a lansa vehiculul la sfârşitul lui 2013. Lansarea a fost însă amânată în mai multe rânduri, în timp ce vânzările sedanului Model S, primul automobil integral electric proiectat şi construit de producătorul auto din Silicon Valley, au crescut.

Tesla speră că înceapă producţia viitorului automobil al companiei, Model 3, în aproximativ doi ani, la un preţ mai mic, pentru piaţa de consum, a spus şeful companiei.

Signature Model X este dotat cu o baterie de 90 de kWh cu o autonomie de 250 de mile. Vehiculul poate atinge o viteză de 155 de mile pe oră şi accelerează de la zero la 60 de mile pe oră în 3,8 secunde (3,2 secunde în cazul variantei Ludicrous, care costă cu 10.000 de dolari în plus).

×
Subiecte în articol: SUV
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close