Antena 3 CNN Economic Auto Audi face planuri pentru producerea unui vehicul electric (Foto)

Audi face planuri pentru producerea unui vehicul electric (Foto)

Audi face planuri pentru producerea unui vehicul electric (Foto)
Sursa foto: Audi electric
19 Ian 2009   •   17:52

Combustibilii fosili sunt pe cale de a se termina iar încălzirea globală este o realitate. Din aceste motive, dar şi poate pentru că este la modă să fii în trendul eco, Audi intenţionează să producă o întreagă gamă de automobile prietenoase cu mediul înconjurător, până în 2014. Potrivit worldcarfans.com, planurile au fost deja aprobate de consiliul director al companiei, în luna decembrie a anului trecut.
Mezinul gamei va fi reprezentat de modelul E1, bazat pe conceptul Volkswagen Up! (cel din fotografia de mai jos). Totuşi se pare că designul său va fi diferit de Up!. La început vor fi oferite motoare convenţionale, care folosesc benzina şi motorina, urmând a fi introdus apoi un motor în totalitate electric. Pachetul hibrid nu a fost luat în considerare din lipsă de spaţiu.

Un alt model, Audi E2 va fi mai înalt decât E1, şi va reprezenta o sportivă eco, mai micuţă. Unele dintre componentele acestui model vor fi împărţite cu Volkswagen BlueSport şi va dispune de propulsoarele 1,2 FSI sau 1,2 TDI, fiecare de 75 cai putere. Este posibil să nu existe o versiune electrică a lui E2, din cauza costurilor de producţie, care în prezent sunt foarte prohibitive.
Renaşterea lui A2, fabricat din aluminiu va avea loc în 2011, va fi denumit E3. Conceptul Audi Roadjet, prezentat în 2006 la Detroit, urmează a fi constuit sub denumirea Audi E4, şi va combina dinamismul unui automobil sport cu cel al unui sportback. pentru acest model va fi folosită şi propulsia hibridă.
Audi E5-ul este vârful gamei, prevăzut pentru producţie din 2014. Aceasta este o versiune sportivă şi uşoară, cu o manevrabilitate suuperioară şi cu emisii foarte scăzute de CO2. Urmează a fi disponibilă şi o versiune denumită ES5.
Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: audi automobil electric
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close