Antena 3 CNN Economic Auto Captivi în nămeţi de peste trei metri şi jumătate: 450 de persoane, blocate şapte ore pe DN 3

Captivi în nămeţi de peste trei metri şi jumătate: 450 de persoane, blocate şapte ore pe DN 3

Captivi în nămeţi de peste trei metri şi jumătate: 450 de persoane, blocate şapte ore pe DN 3
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Feb 2012   •   09:38

Şapte autocare în care se aflau aproximativ 450 de persoane au fost blocate în nămeţi, luni noapte, timp de aproape şapte ore, pe DN 3 Călăraşi-Bucureşti, în apropierea localităţii Ileana, informează Mediafax. Tot în aceeaşi zonă a rămas înzăpezită şi o ambulanţă care transporta un copil în vârstă de un an şi jumătate.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Călăraşi, iniţial oamenii aflaţi în autocare, inclusiv copilul şi mama acestuia, au fost călători în trenul Regio Bucureşti-Constanţa, care luni seară nu a mai putut înainta de localitatea Lehliu Gară.
   
Ulterior, oamenii au fost găzduiţi în sediul Primăriei Lehliu Gară şi în gară, iar după ce viscolul a scăzut în intensitate s-a luat decizia ca oamenii să fie scoşi spre Bucureşti în autocare, însoţite de patru utilaje de deszăpezire şi echipaje ale firmei BGS.
   
În zona localităţii Ileana, convoiul nu a mai putut să înainteze. În aceeaşi zonă a rămas blocată şi ambulanţa în care se afla copilul de un an şi jumătate, căruia i se făcuse rău şi avea nevoie de îngrijire medicală.
   
Atât autocarele, cât şi ambulanţa, au stat blocate în nămeţi timp de aproximativ şapte ore.     

"Convoiul de maşini nu a mai putut să înainteze din cauza unui utilaj lamă de deszăpezire, blocat între nameţi, pe şosea, în apropiere de localitatea Ileana. S-a lucrat pentru deszăpezirea drumului, la faţa locului au acţionat drumarii şi pompierii militari, iar în acest moment autocarele şi ambulanţa s-au pus în mişcare, având în faţă cele patru utilaje de deszăpezire, coloana deplasându-se spre Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, Ovidiu Tătăranu.    

Deplasarea convoiului este însă  mult îngreunată de viscolul puternic şi zăpadă, nămeţii în zonă depăşind doi metri şi jumătate în înălţime.
   
Zeci de drumuri naţionale şi judeţene din toată ţara sunt blocate, marţi, Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării aflându-se, până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.


×
Subiecte în articol: Calarasi nameti zapada
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close