Ener-G-Force, noul concept de design pentru linia off-road de la Mercedes-Benz

de N.B.    |    16 Noi 2012   •   12:19
Ener-G-Force, noul concept de design pentru linia off-road de la Mercedes-Benz Galerie foto (4) Foto: Autoweek

Clasa G de la Mercedes-Benz a funcţionat cu acelaşi design general din 1979, iar producătorul german are nevoie de un concept nou pentru a se înscrie între concurenţii Land Rover pe segmentul off-road.

Când s-a înscris în competiţia de design din cadrul salonului auto de la Los Angeles, Mercedes a dat naştere la speculaţii privind conceptul care va fi piesa centrală la acest capitol. Răspunsul a fost simplu: Ener-G-Force.

Creat în studioul de design de la Carlsbad, California, Ener-G-Force este conceptul care se pare că va sta la baza unei noi linii de maşini off-road ce vor fi adăugate portofoliului companiei germane.

"Ener-G-Force invocă genele clasei G. Ar putea fi, de asemenea, un indiciu referitor la un nou început în conceptul designului pentru off-road de la Mercedes-Benz", a declarat Gorden Wagener, preşedintele departamentului de design.

Pe lângă aducerea clasei G la un design modern, noul concept de design ar putea fi punctul de plecare pentru mai multe modele SUV compacte ce ar urma să fie produse de Mercedes-Benz.

Detaliile tehnice ale viitoarelor modele nu au fost comunicate şi sunt păstrate pentru prezentarea de la Los Angeles.

x close