Antena 3 CNN Economic Auto Firmele de leasing vând maşinile recuperate mai ieftin pentru că parcarea costă prea mult (VIDEO)

Firmele de leasing vând maşinile recuperate mai ieftin pentru că parcarea costă prea mult (VIDEO)

Firmele de leasing vând maşinile recuperate mai ieftin pentru că parcarea costă prea mult (VIDEO)
Sursa foto: Leasing
16 Iul 2009   •   23:14


E mometul să luaţi maşină la un preţ bun. Firmele de leasing au recuperat peste zece mii de autoturisme de la datornici. Pentru că parcarea ajunge să coste mult prea mult, firmele vând maşinile la preţuri foarte tentante.

Firmele de leasing se bat acum pe parcări, iar bătălia lor ridică tarifele la depozitarea maşinilor. Specialiştii din piaţă spun că terenurile de pe lângă Bucureşti se închiriază ca pâinea caldă.

O maşină nouă care costa anul trecut 15 mii de euro, nu mai face nici opt mii la second hand. Dacă mai stă un an în parcare, valoarea îi scade sub cinci mii. Depozitarea mai costă şi ea 1.800 de euro.

Cam o treime din autoturismele recuperate sunt modele scumpe, de peste 50 de mii de euro.

Aşa că piaţa auto este o afacere pentru cei care au spaţii de închiriat. În câştig ies şi cei care vor să cumpere o maşină. Firmele de leasing sunt cu garda jos.

Maşinile recuperate de firmele de leasing nu sunt mai vechi de un an, au puţini kilometri la bord şi sunt încă în garanţie. Chiar şi aşa, aceste maşini sunt mai ieftine cu 30 până la 50% faţă de modelele similare din reprezentanţe. Iar cei care plătesc cu banii jos mai primesc o reducere de preţ.




Observator




×
Subiecte în articol: parcari afacere
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close