Antena 3 CNN Economic Auto Galeriile subterane de la metrou ar putea fi transformate în parcări

Galeriile subterane de la metrou ar putea fi transformate în parcări

Galeriile subterane de la metrou ar putea fi transformate în parcări
Sursa foto: Foto: Video News
29 Ian 2011   •   18:28

Bucureştenii şi-ar putea parca în curând maşina la metrou. Galeriile subterane din centrul Capitalei ar putea fi transformate în parcări. Amenajarea lor ar putea dura şase luni, iar investiţia ar fi mai mică decât în cazul unei parcări construite de la zero.

Catacombele au fost construite în urmă cu mai bine de treizeci de ani, odată cu liniile de metrou. La vremea respectivă erau destinate unor spaţii comerciale sau chiar unor parcări, însă nu au mai fost amenajate.

Puţini ştiu că în spatele zidurilor de la metrou se ascund adevărate catacombe. Catacombe pe care Primăria vrea acum să le transforme în parcări. Acordul a fost deja semnat, dar proiectul este încă la început.

În total există cinci astfel de casete. Trei la piaţa Victoriei şi câte una la Universitate şi Romană. Edilii spun că vor construi parcări acolo unde spaţiul le permite.

Catacombele sunt acum depozite de fiare vechi, pe sub care trece regulat metroul. Prin pereţi s-a infiltrat apa, aşa că reamenajarea lor presupune o investiţie serioasă. Chiar şi aşa, edilii spun că ies mai ieftin.

Pentru bucureşteni, ideea sună bine.

Acordul a fost parafat între Primărie şi Metrorex, printr-o hotărâre a consiliului general. După ce toate formalităţile vor fi îndeplinite, amenajarea unei astfel de parcări ar dura aproximativ şase luni.

 



×
Subiecte în articol: metrou parcari
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close