Antena 3 CNN Economic Auto Jumătate de milion de euro pentru îndepărtarea hoţilor de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

Jumătate de milion de euro pentru îndepărtarea hoţilor de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

Jumătate de milion de euro pentru îndepărtarea hoţilor de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Aug 2012   •   09:10

Compania de drumuri se pregăteşte să dea bani grei ca să-i ţină pe hoţi departe de autostrada Bucureşti - Ploieşti. Maşinile de supraveghere, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, vor patrula zi şi noapte în speranţa că-i vor descuraja pe întreprinzătorii de ocazie să fure sau să distrugă patrimoniul autostrăzii.

Agenţii de pază de pe autostrada Bucureşti - Ploieşti supravegheză fiecare kilometru. Niciun element de siguranţă de pe autostradă nu trebuie să lipsească. Insă acest lucru se întâmplă doar pe o porţiune de 20 de kilometri. Paznicii nu sunt angajaţi ai statului, ci ai constructorului.

O clipă de neatenţie le-ar putea da hoţilor şansa să distrugă patrimoniul autostrăzii. Nu ar fi ceva nou. S-a întâmplat deja pe alte autostrăzi.

Nu doar panourile sunt vizate de hoţi. Fluturaşii reflectorizanţi de pe parapeţii metalici şi gardul de sârmă de pe margine sunt la mare cautare. Acesta este motivul pentru care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a decis să încredinţeze achiziţiile publice unei firme de pază bine dotate.

Întreg contractul va avea o valoare de 500 de mii de euro, iar finanţarea va fi asigurată de la Bugetul de stat.

×
Subiecte în articol: agenti de paza autostrada
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close