Lumea lui Mircea Badea: Îmi dau seama că în România nu avem oameni pricepuţi la nimic (VIDEO)

22 Mai 2009   •   23:59
Lumea lui Mircea Badea: Îmi dau seama că în România nu avem oameni pricepuţi la nimic (VIDEO)

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În Gura Presei. Este lumea lui Badea.


Mircea Badea a vorbit vineri despre tragedia de la Băneasa, unde trei muncitori au fost îngropaţi sub pământul în timp ce efectuau lucrări la sistemul de canalizare. Prezentatorul emisiunii În Gura Presei s-a arătat indignat de faptul că acest accident de muncă nu a putut fi evitat deşi cei în măsură să prevină astfel de accidente ar fi trebuit să-şi dea seama de pericol.

?Dacă tot dădeau cu târnăcopul nişte oameni, într-o groapă, trebuia sa fie unul care să se gândească şi să-şi spună: mă, se va prăbuşi malul ăla, şi lua nişte măsuri de securizare a zonei.?, a spus Mircea Badea.

?Cum să se surpe malul? Îmi dau seama că în România nu avem oameni pricepuţi cât de cât în nimic. Noi nu avem de exemplu mecanici auto, nu generalizez, există şi oameni buni mecanici, dar per total, numărul celor incompetenţi este mult mai mare decât cel al competenţilor?, a spus Mircea Badea.

?Cine şi-a pus gresie în casă ştie cât de greu e să găseşti pe cineva care să facă treaba bine. Dacă mergem în 100 de băi, garantez că doar una, cel mult, are podeaua înclinată corect pentru ca apa să se scurgă natural, fără să dai tu cu mopul. Eu vă dau scris că meseriaşului care pune gresia, nu-i iese scurgerea de la baie, nu le avem, nu ne pricepem. Cu prilejul acestei tragedii remarcăm că nu avem constructori şi nu ne pricepem la lucruri din astea elementare. Dacă era vorba de chirurgie pe creier sau fizică cuantică... dar nici în lucruri din astea simple...??, a conchis Mircea Badea.
Vedeţi înregistrările emisiunii În Gura Presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

x close