Antena 3 CNN Economic Auto Maşinile de prestigiu sunt printre cele mai sigure din lume, dar şi cel mai des implicate în accidente

Maşinile de prestigiu sunt printre cele mai sigure din lume, dar şi cel mai des implicate în accidente

Maşinile de prestigiu sunt printre cele mai sigure din lume, dar şi cel mai des implicate în accidente
Sursa foto: Foto: nicktheodossi.com.au
02 Mai 2012   •   13:30

Porsche, Volvo, Lexus, Jaguar - mărci auto cu o reputaţie solidă, de nezdrucinat când vine vorba de siguranţa pasagerilor. Totuşi, un studiu recent arată că sunt, de asemenea, maşinile cu cea mai ridicată rată a accidentelor, potrivit aol.co.uk.

Cine crezi că se află la polul opus? Răţuştele urâte ca Daewoo şi Austin. De ce? Au maşinile lente pur şi simplu un record mai bun în ceea ce priveşte siguranţa în trafic?

Studiul celor de la Tiger Insurance pretinde că şoferii de Porsche sunt în topul celor care provoacă accidente, cu un rating general de 23,6%, iar pe poziţia a doua se află  Volvo, cu 21,4%. Lexus şi Jaguar se află pe următoarele poziţii cu 21,1%, respectiv 20,4%.

La celălalt capăt al clasamentului se află şoferii care conduc Daewoo (7.3%), Austin (9.2%) şi Fiat (10%). Rezultatele arată că, proporţional, şoferii de Porsche şi Volvo sunt mai predispuşi să îşi „înfăşoare“ maşina în jurul unui copac decât un şofer de Daewoo.

Dar Daewoo este o marcă mai cunoscută consumatorilor pentru producerea de aspiratoare şi maşini de spălat decât pentru aceea a automobilelor terne şi fără personalitate (Matiz, Kalos, Tacuma, Leganza etc). Compania a fost „aspirată“ de gigantul GM în 2011.

Totuşi cât de relevante pot fi concluziile studiului dacă luăm în considerare numărul de posesori-şoferi ai unui Austin?! Unde mai pui şi că Daewoo Matiz sau Austin Maestro 1.3 L nu au fost niciodată maşini rapide.

Chiar şi aşa, studiul devine interesant atunci când se ajunge la capitolul culoare. Conform rezultatelor sondajului, maşinile roşii au fost implicate în mult mai puţine accidente (11.3%) decât cele gri (16,2%) sau cele arginitii (15,4%).

Exact aşa cum reiese din tabelul de mai jos.






×
Subiecte în articol: porsche Volvo Jaguar siguranta studiu Fiat
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close