Antena 3 CNN Economic Auto Mazda va lansa un vehicul electric în Japonia, dezvoltat pe platforma Mazda2

Mazda va lansa un vehicul electric în Japonia, dezvoltat pe platforma Mazda2

Mazda va lansa un vehicul electric în Japonia, dezvoltat pe platforma Mazda2
Sursa foto: Foto: www.worldcarfans.com
25 Ian 2011   •   16:29

Mazda Motor Corporation a anunţat că lucrează la un vehicul electric (VE) pe care îl va oferi în sistem de închiriere în Japonia, începând cu 2012. Noul VE, dezvoltat pe platforma Mazda2, va avea o autonomie de 200 de km şi va fi disponibil prin închiriere în principal pentru autorităţile guvernamentale şi pentru clienţii de flote.



Mazda dezvoltă în continuare strategia ”Building Block”, care are ca prioritate îmbunătăţirea tehnologiilor de bază prin crearea unor motoare şi transmisii mai eficiente precum şi reducerea greutăţii vehiculelor. Având la bază acest lucru, Mazda va introduce progresiv dispozitive electrice cum sunt frânarea regenerativă şi sistemele hibride. Rezultatele iniţiale ale strategiei – produse ce adoptă tehnologiile noi şi prietenoase cu mediul Mazda SKYACTIV – vor fi lansate pe piaţă anul acesta.



În paralel cu strategia ”Building Block”, Mazda continuă cercetările şi dezvoltarea VE destinate clienţilor care se deplasează pe distanţe scurte. Prin intermediul programului VE, Mazda doreşte să acumuleze informaţii cu privire la condiţiile de folosire a VE şi a tehnologiilor electrice auto.

×
Subiecte în articol: Mazda japonia masina electrica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close