Antena 3 CNN Economic Auto Mercede-Benz BlueZERO - un concept verde, trei posibilităţi (FOTO)

Mercede-Benz BlueZERO - un concept verde, trei posibilităţi (FOTO)

Mercede-Benz BlueZERO - un concept verde, trei posibilităţi (FOTO)
16 Dec 2008   •   16:58

Mercedes-Benz a anunţat conceptul BlueZERO care va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie, anunţă worldcarfans.com. În video-ul de mai jos este prezentat un hatchback cu cinci uşi, cu plafon de sticlă şi o parte frontală agresivă, asemănătoare cu cea a unui rechin-ciocan.
Vor fi disponibile trei versiuni ale maşinii, toate bazate pe modelul B Class, inclusiv BlueZERO E-Cell, în totalitate electric. Această variantă dispune de acumulatori lithiu-ion, un motor electric de 100 kW (echivalentul a 136 cai putere) şi un cuplu maxim de 320 Nm.

Prin acest concept, Mercedes explorează ideea potrivit căreia oamenii sunt mai interesaţi de un vehicul care se încarcă rapid şi parcurge o distanţă scurtă. Astfel, BlueZERO E-CELL, este în totalitate electric şi dispune de acumulatori lithiu-ion care oferă o autonomie de până la 200 de kilometri.
BlueZERO E-Cell Plus este destinat celor care-şi doresc un hibrid, acest model incluzând şi un mic motor cu combustie internă, care funcţionează ca un generator de electricitate. Motorul electric este identic cu cel prezentat mai sus. Propulsorul supraalimentat în trei cilindri provine de la Smart şi extinde autonomia vehiculului până la 600 de kilometri.

BlueZERO F-Cell, cel de-al treilea concept Mercedes-Benz, este un autovehicul care foloseşte celule de hidrogen. Motorul dezvoltă 100 kW (136 cai putere) şi 320 Nm, singurele emisii fiind picăturile de apă.
Cele trei concepte Mercedes-Benz BlueZERO reprezintă un experiment al producătorului german care este menit a atrage atenţia publicului, pentru a afla ce-şi doresc oamenii: o maşină mai ecologică, care să se încarce mai repede, cu o autonomie sau cu o putere mai mare.

Foto & Video: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mercedes-Benz automobil
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close