Antena 3 CNN Economic Auto Ninsoarea dă peste cap traficul rutier în Capitală şi în mai multe judeţe. Vezi zonele afectate

Ninsoarea dă peste cap traficul rutier în Capitală şi în mai multe judeţe. Vezi zonele afectate

Ninsoarea dă peste cap traficul rutier în Capitală şi în mai multe judeţe. Vezi zonele afectate
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Dec 2010   •   18:49

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, joi după-amiază, în mai multe zone din Capitală. Probleme sunt şi în alte judeţe, unde ninsoarea şi vântul puternic a creat blocaje în trafic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ioana Stancu, în Bucureşti sunt blocaje mai ales în centru, în Colentina, Şoseaua Fundeni, Şoseaua Mihai Bravu, intersecţia Răzoare şi Calea 13 Septembrie. Probleme pune şi poleiul care s-a format pe Bulevardul Timişoara, la Piaţa Muncii, zona Academiei Militare şi Podul Grant.

"Se circulă cu dificultate în zona centrală şi în ceea ce priveşte arterele de ieşire din Capitală. Solicităm conducătorilor auto să circule prudent şi să păstreze distanţa în trafic", a declarat Ioana Stancu.

Trafic rutier îngreunat în Capitală


Trafic îngreunat în mai multe judeţe

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în mai multe judeţe, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Cele mai afectate sunt Constanţa, Argeş, Galaţi, Brăila, Ilfov, Călăraşi, Tulcea şi Teleorman.

Şi pe DN7, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă între Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

"Automobiliştii trebuie să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor de trafic şi de drum, ştiut fiind faptul că trecerea de la aderenţa specifcă unui carosabil uscat la cea umedă a creeat întotdeauna probleme celor care sunt tentaţi să apese mai mult decât este cazul pe pedala de acceleraţie", recomandă Poliţia Rutieră.

În aceste condiţii, pentru evitatarea accidentelor rutiere nedorite, Centrul Infotrafic face următoarele recomandări şoferilor:

- când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi fără să vă asiguraţi temeinic;
- determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă;
- adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);
- folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă;
- păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă

Porturi închise

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române mai informează că, începând cu ora 13:50, porturile maritime Constanţa şi Constanţa Sud - Agigea au fost închise navigaţiei maritime din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic şi ninsori abundente).

Meteorologii au emis, joi, o atenţionare Cod Galben de viscol şi ninsoare valabilă de la ora 20:00 până la ora 18:00. Atenţionarea vizează şase judeţele din Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei: Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi.

Astfel, de joi seară de la ora 20:00 şi până vineri seară la ora 18:00, în Dobrogea, Bărăgan şi în sudul Moldovei va ninge, iar vântul va sufla puternic, în rafale de 60 km/h.

Ninsorile vor fi mai consistente în partea continentală a Dobrogei. Trecător, pe litoral vor fi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza producerea de polei.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close