Antena 3 CNN Economic Auto Prețul poliței RCA, cel mai mare din ultimii șase ani. Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare

Prețul poliței RCA, cel mai mare din ultimii șase ani. Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare

Preţul RCA pentru maşini a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 6 ani. Piaţa asigurărilor auto obligatorii este dată peste cap după falimentul City Insurance, iar tarifele s-au dublat ori chiar triplat. În prezent, una din trei maşini nu are RCA.

Prețul poliței RCA, cel mai mare din ultimii șase ani. Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare
de Mia Lungu    |    Silvian Trandafir    |    07 Ian 2022   •   16:59

În România, una din trei mașini nu are RCA, după ce City Insurance a intrat în insolvență și i-a fost retras dreptul de a vinde polițe. Piața de RCA s-a destabilizat, astfel prețurile au ajuns, într-un an de zile, să crească chiar și de 3 ori.

Țara nostră nu a îndeplinit niciodată impunerile introduse concomitent cu intrarea în Uniunea Europeană, în ceea ce privește gradul de cuprindere în asigurare a vehiculelor înmatriculate. Astăzi numărul mașinilor fără asigurare este cel mai înalt nivel, adică între 1,5 și 2 milioane, cel puțin.

O consecință a acestor prețuri, spun specialiștii, va fi faptul că vom avea tot mai multe mașini fără asigurare pe drumurile publice.

Dacă vedeți că prețul poliței a explodat puteți face cerere la BAAR pentru a vă analiza plolița, pentru a impune prețul de referință x 1,36 și a v-o redistribui către un asigurător. Procesul durează aproximativ 10 zile.

Ce se întâmplă dacă nu ai poliță RCA

• o amendă destul de mare, cuprinsă între 1000 și 2000 de RON

• reținerea certificatului de înmatriculare

• reținerea plăcuțelor de înmatriculare

• înmatricularea autovehiculului poate fi suspendată din oficiu dacă asigurarea RCA este expirată de mai mult de 90 de zile de la data constatării

• mașina va fi radiată din circulație dacă nu faci dovada plății RCA în 30 de zile de la data în care ai fost prins de poliție

Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare RCA

Cel care este păgubit de o mașină fără asigurare poate face cerere, în momentul în care este avariat, la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule Auto din România, pentru a fi despăgubit.

×
Subiecte în articol: RCA asigurare prețul sofer păgubit
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close