Antena 3 CNN Economic Auto Protest la benzinării: Şoferii plătesc alimentarea doar cu monede

Protest la benzinării: Şoferii plătesc alimentarea doar cu monede

Protest la benzinării: Şoferii plătesc alimentarea doar cu monede
Sursa foto: Foto: Video News
28 Dec 2010   •   20:13

Mai mulţi şoferi din Bucureşti şi din alte oraşe au decis să protesteze faţă de scumpirile repetate la carburanţi. Oamenii plătesc cu monede alimentarea maşinilor, blocând astfel benzinăriile. Acţiunea vine în contextul în care OMVPetrom şi Rompetrol au anunţat din nou că scumpesc benzina şi motorina.

Protestul a pornit de la o postare pe un forum privind felul în care ar putea şoferii să reacţioneze la scumpirile carburanţilor. Zeci de tineri şi-au luat "puşculiţele" cu mărunţiş, s-au dus în benzinării şi şi-au alimentat maşinile cu câte un litru de benzină pe care l-au achitat apoi numai cu monede de 10 şi 5 bani.

Astfel de proteste au avut loc atât în Capitală cât şi în alte oraşe din ţară. În urma acestora, în benzinării s-au format blocaje care au ţinut ore bune. Şoferii susţin că vor relua protestul şi în zilele următoare, atât în Bucureşti cât şi în ţară.

OMVPetrom a majorat marţi preţurile de referinţă cu 9 bani/litru la benzină şi cu 6 bani/litru la motorină. Astfel, cea mai ieftină benzină fără plumb - Premium 95 costă 4,88 lei, iar cea mai scumpă - OMV Carrera 100 a ajuns 5,68 lei/litru. Motorina Euro Diesel 5 este 4,77 lei.

Şi Rompetrol a crescut preţurile cu 6 bani/litru. Benzina Efix 95 costă 5,04 lei/litru, iar motorina Efix Diesel 4,98 lei/litru.

Protest la benzinării


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close