Antena 3 CNN Economic Auto Prototipuri de maşini ecologice, prezentate la Salonul Auto de la Paris (VIDEO)

Prototipuri de maşini ecologice, prezentate la Salonul Auto de la Paris (VIDEO)

Prototipuri de maşini ecologice, prezentate la Salonul Auto de la Paris (VIDEO)
Sursa foto: Foto: intellichoice.com
02 Oct 2010   •   15:47

Marii producători de maşini îşi prezintă, sâmbătă, prototipurile la salonul auto de la Paris. Atracţia zilei vor fi maşinile electrice, chiar dacă specialiştii avertizează statele europene că nu există destule centre pentru alimentarea lor.

Francezii de la Renault vor să dea lovitura cu mai multe automobile propulsate de motoare electrice. Au venit la Paris cu Renault Zoe, Renault DeZir, dar şi Renault Fluence, model care va fi testat în România începând cu anul viitor când va şi fi pus în vânzare. Va costa aproximativ 26 de mii de euro şi va avea 160 de kilometri autonomie.

Şi germanii de la Mercedes s-au înscris în cursa maşinilor ecologice. Îşi prezintă la Paris noul model A Class E-Cell, versiunea cu propulsie electrica a celui mai mic model din gama Mercedes-Benz.  Automobilul poate ajunge la 60 kilometri pe oră în mai puţin de şase secunde, iar viteza maximă este de 150 de kilometri pe oră.

Japonezii de la Nissan mizează pe modelul Leaf, care va fi disponibil în doi ani.

Tot la Paris va fi prezentat Jaguarul electric C-X75. Supermaşina aşteaptă să fie condusă cu o viteză maximă de 200 de kilometri pe oră.

În total, la Paris sunt prezente deja 300 de mărci din 20 de ţări.



Antena 3

×
Subiecte în articol: masini Renault japonezi Nissan Mercedes Jaguar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close