x close

Puegeot închide o fabrică de lângă Paris

de G.S.    |    19 Mai 2013   •   13:38
Puegeot închide o fabrică de lângă Paris 416 Foto: Agerpres/AP
PSA Peugeot Citroen a ajuns la un acord cu un sindicat din Franţa privind închiderea fabricii de la Aulnay, din apropierea Parisului, soluţionarea disputei înlăturând un ultim obstacol din calea planului de restructurare care prevede renunţarea la 11.200 de locuri de muncă, transmite Bloomberg.
Acţiunile Peugeot au atins vineri maximul ultimelor 10 luni, după ce sindicatul CGT a decis să pună capăt unei greve la care au participat 130 de salariaţi de la Aulnay. Protestul de muncă a redus producţia uzinei cu aproximativ 80% în acest an.
Sindicatul a acceptat să renunţe la o acţiune în justiţie prin care viza blocarea programului de reorganizare, potrivit unui comunicat al Peugeot.
Producătorul de automobile încearcă să revină pe profit, în contextul scăderii pieţei auto europene la minimul ultimilor 20 de ani. Compania are în plan reducerea numărului de angajaţi din Franţa cu 17% până la sfârşitul anului viitor.
Programul de restructurare vizează de asemenea închiderea fabricii de la Aulnay anul viitor şi vânzarea unor active. Uzina are 2.500 de angajaţi.
Acţiunile Peugeot au crescut vineri cu până la 11% şi afişează un avans de 31% de la începutul anului. Capitalizarea de piaţă a companiei este de 2,54 miliarde euro.
CGT şi un alt sindicat au încercat să blocheze planurile Peugeot susţinând că pachetele financiare acordate angajaţilor disponibilizaţi sunt insuficiente şi că grupul nu a respectat prevederile legale pentru astfel de situaţii. Ambele organizaţii au renunţat recent la proteste.
Alte cinci sindicate, care reprezintă aproximativ 75% din angajaţii Peugeot, şi-au dat acordul pentru restructurare.
Compania a înregistrat o pierdere operaţională de 576 milioane euro anul trecut, iar veniturile din primul trimestru au scăzut cu 6,5%, la 13 miliarde euro.
 

Citeşte mai multe despre:

peugeot fabrica masini productie acord sindicat Franta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati