Antena 3 CNN Economic Auto Săraci, dar fuduli: Românii s-au înghesuit la maşini de lux în 2010. Vezi cele mai căutate mărci

Săraci, dar fuduli: Românii s-au înghesuit la maşini de lux în 2010. Vezi cele mai căutate mărci

Săraci, dar fuduli: Românii s-au înghesuit la maşini de lux în 2010. Vezi cele mai căutate mărci
Sursa foto: Foto: infiniti.com
14 Ian 2011   •   11:00

Se dau loviţi de criză dar nu şi când e vorba de cai putere. Românii cu bani nu au rezistat tentaţiei dacă e să ne uităm la numărul mare de maşini de lux vândute anul trecut.

În ciuda crizei, românii au dovedit un apetit deosebit pentru autoturismele de lux. Sunt singurele care s-au vândut foarte bine pe piaţa noastră. Printre mărcile preferate se numără BMW, care a plasat anul trecut în România 1.656 de maşini, cu 30% mai multe decât în 2009, când nu era criză.

O altă marcă de lux care a înregistrat o creştere a vânzărilor este şi Ferrari. 20 de români au devenit proprietari ai unei maşini produse sub sigla italienilor, cu 4 mai mulţi decât în 2009.

Cea mai căutată maşină scumpă în 2010 a fost, însă, Infiniti, brandul de lux al producătorului Nissan. Japonezii au reuşit să-şi crească vânzările cu 272% şi să găsească proprietari pentru 82 de automobile faţă de doar 22 în 2009.

Firma englezească Rolls Royce a înmatriculat două maşini în România, în 2010, după ce, cu doi ani în urmă, nu găsise nici măcar un cumpărător.

Producătorul german de maşini de lux Mercedes a vândut, pe piaţa românească, 1.500 de maşini, iar firma Maserati a înmatriculat şi ea 7 bolizi.

 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close