Antena 3 CNN Economic Auto Schimbare importantă anunțată de Renault-Nissan

Schimbare importantă anunțată de Renault-Nissan

Schimbare importantă anunțată de Renault-Nissan
07 Mar 2016   •   14:50

Alianţa Renault-Nissan a anunţat, luni, că Bo Inge Andersson intenţionează să demisioneze din funcţia de director general al producătorului auto rus AvtoVAZ, transmite Reuters.

Boardul Avtovaz se va întâlni în data de 15 martie şi ar urma să anunţe înlocuirea lui Andersson, se arată în comunicatul alianţei Renault-Nissan, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a afirmat că o schimbare a conducerii AvtoVAZ ar fi "normală la un anumit moment", confirmând aşteptările potrivit cărora Bo Andersson va fi înlocuit curând.

Speculaţiile privind viitorul lui Andersson s-au intensificat, în principal în presa rusă, după ce pierderile AvtoVAZ s-au triplat, de la 25 de miliarde de ruble în 2014, până la 73,85 miliarde de ruble (930 de milioane de dolari) anul trecut.
Renault a decis să deprecieze valoarea investiţiei sale la AvtoVAZ cu 225 milioane de euro, până la 91 milioane de euro.

Sub conducerea lui Andersson, AvtoVAZ a concediat mulţi angajaţi, a diminuat costurile şi a încercat să scadă corupţia şi ineficienţa.

Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%. 

×
Subiecte în articol: Renault Nissan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close