Antena 3 CNN Economic Auto Şeful Fiat are planuri mari pentru compania auto

Şeful Fiat are planuri mari pentru compania auto

Şeful Fiat are planuri mari pentru compania auto
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Ian 2014   •   13:53
Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, va propune săptămâna viitoare board-ului producătorului auto înregistrarea acestuia în Marea Britanie şi listarea la bursa din New York, în urma fuziunii cu compania americană Chrysler, au declarat persoane aproapiate situaţiei, citate de MarketWatch, conform Mediafax.
Propunerea lui Marchionne va reflecta o decizie similară luată în cazul unei alte companii pe care o prezidează, CNH Industrial, producător de utilaje agricole şi de construcţii. În sepotembrie 2013,  CNH Group, companie olandezo-americană înregistrată în Olanda, a fuzionat cu Fiat Industrial, formând CHH Industrial.
Înregistrarea în Marea Britanie a Fiat-Chrysler va permite lui Marchionne să evite o decizie dificilă din punct de vedere politic, de a opta între Italia şi Statele Unite pentru stabilirea sediului central al grupului şi ar putea avea ca efect plata unor taxe mai mici pe dividende.
Propunerea necesită acordul board-ului producătorului auto.
Marchionne a coordonat achiziţia treptată a Chrysler de către Fiat din 2009 şi vrea să creeze al şaptelea mare producător auto la nivel mondial.
El va propune probabil listarea la New York a grupului, sugerând săptămâna trecută că această piaţă ar conferi producătorului auto un acces mai bun la capital decât bursa din Milano, unde sunt tranzacţionate în prezent titlurile Fiat.
Propunerile urmează să fie făcute odată cu prezentarea rezultatelor Fiat şi Chrysler pe trimestru patru şi pe ansamblul anului 2013.
Analiştii anticipează un profit net în creştere al Fiat-Chrysler de 400 de milioane de euro în trimestrul al patrulea, dar un declin de 24% pe 2013, la 1,07 miliarde de euro. Declinul anual a fost provocat de problemele Fiat din Europa, generate de vânzările slabe şi costurile tranziţiei către concentrarea pe producţia de automobile premium şi de lux.
Rezultatele vor reflecta o inversare de roluri. Chrysler a fost salvată de faliment de Fiat, dar în prezent operaţiunile din SUA susţin în prezent compania mamă din Europa.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close