Antena 3 CNN Economic Auto Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei, instituit de la 1 august (VIDEO)

Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei, instituit de la 1 august (VIDEO)

Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei, instituit de la 1 august (VIDEO)
Sursa foto: berceanu
29 Ian 2010   •   15:48

Guvernul a hotărât instituirea, de la 1 august, a sistemului electronic de emitere şi control a rovinietei. Sistemul actual va fi valabil până la sfârşitul anului, cu menţiunea că rovinietele pe un an, cumpărate până la 1 august, anul acesta, vor fi valabile şi anul viitor, până la data expirării.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a încheiat la începutul anului un contract cu consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea acestuia fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit Ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, sistemul de control nu va mai fi fizic ci va consta în montarea unor camere de luat vederi ultraperformante care pot identifica numărul de înmatriculare. Acesta va fi verificat în baza de date. Amenzile vor fi trimise la domiciliu, exact ca în cazul depăşirii vitezei legale.

?Se va primi acasă amenda care este prevăzută în lege. Sistemul există şi în alte ţări. Încercăm să atragem veniturile care ar trebui să vină către CNADNR pentru a fi folostite la reparaţii. Vom avea 19 puncte unde se vor instala astfel de camere într-o primă etapă, după care în diverse alte puncte de intersecţie vor fi montate altele? a spus Berceanu.

Valoarea rovinietei va rămâne neschimbată pentru anul 2010.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rovinieta Berceanu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close