Antena 3 CNN Economic Auto Soft ilegal descoperit la motoarele Audi

Soft ilegal descoperit la motoarele Audi

Soft ilegal descoperit la motoarele Audi
08 Aug 2016   •   10:41

Autorităţile SUA au găsit trei programe de soft ilegale la motoarele diesel de trei litri produse de Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, a anunţat săptămânalul german Bild am Sonntag, fără a preciza sursa informaţiei, transmite Reuters. 

Softul permite motoarelor TDI (turbocharged direct injection) folosite la modelele Audi Q7, Porsche Cayenne şi VW Touareg să decupleze sistemele de control al emisiilor după aproximativ 22 de minute, în condiţiile în care metodele oficiale de măsură a emisiilor durează de obicei 20 de minute, susţine publicaţia germană. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

În iunie, Volkswagen a anunţat că va cheltui 15,3 miliarde de dolari în SUA pentru a răscumpăra vehiculele de la consumatori şi pentru a finanţa tehnologii ecologice. 

Acordul nu include cele aproximativ 85.000 de vehicule Audi, Porsche şi VW echipate cu motoare de trei litri care sunt mai puţin poluante decât maşinile cu motoare de doi litri dar care au de asemenea echipamente ilegale de control al emisiilor. 

Anul trecut, Audi şi Volkswagen au notificat autorităţile SUA în legătură cu aceste vehicule dar un acord privind vehiculele cu motoare de trei litri ar putea dura câteva luni. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: audi volkswagen soft ilegal motor emisii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close