Antena 3 CNN Economic Auto Taxa auto - în analiză. "Sunt şase milioane de români săraci şi trebuie să venim în ajutorul lor"

Taxa auto - în analiză. "Sunt şase milioane de români săraci şi trebuie să venim în ajutorul lor"

Taxa auto - în analiză. "Sunt şase milioane de români săraci şi trebuie să venim în ajutorul lor"
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Iun 2012   •   16:19

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că taxa de primă înmatriculare este în analiză, dar mesajul său către grupul tehnic a fost că trebuie să se ţină cont de faptul că în România sunt şase milioane de oameni în pragul sărăciei şi trebuie să fie sprijiniţi, scrie Mediafax.

Rovana Plumb a avut trei întâlniri de lucru privind taxa de primă înmatriculare. Ministrul a precizat că din grupul de lucru fac parte reprezentanţi din Ministerul Economiei, Ministerul de Finanţe, Ministerul Transporturilor, Registrul Auto Român şi Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Rovana Plumb a explicat că în cazul taxei auto se va ţine cont de normele europene.

Începând din acest an, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule este redusă cu până la 25%.

Guvernul a decis în luna ianuarie că taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

În ordonanţa de suspendare a taxei auto de primă vânzare se arăta că, prin această măsură, bugetul Fondului pentru mediu a fost privat de 336 milioane lei, reprezentând veniturile care ar fi fost obţinute prin impunerea la plată a tuturor autovehiculelor înmatriculate rulate, pentru care este transcris dreptul de proprietate. O altă pierdere de venituri, estimată la 240 milioane lei, era indicată din reducerea valorii taxei auto cu până la 25%.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close