Antena 3 CNN Economic Auto Toyota, Nissan, Honda şi Mazda recheamă în SERVICE 3,4 milioane de maşini. Toate au probleme cu airbagul

Toyota, Nissan, Honda şi Mazda recheamă în SERVICE 3,4 milioane de maşini. Toate au probleme cu airbagul

Toyota, Nissan, Honda şi Mazda recheamă în SERVICE 3,4 milioane de maşini. Toate au probleme cu airbagul
11 Apr 2013   •   13:17

Patru producători auto din Japonia, inclusiv Toyota Motor Corp, Nissan Motor Co şi Honda Motor Co recheamă în service un total de 3,4 milioane de autoturisme din toată lumea, din cauza unei probleme descoperită la sistemul airbag. Anunţul a fost făcut oficial de cele trei companii majore în cursul acestei dimineţi.

Pentru remedierea acestei probleme, Toyota va aduce la reparaţii un total de 1,73 de milioane de autoturisme. Dintre acestea 580.000 au fost vândute pe piaţa nord-americană şi alte 490.000 în Europa. Purtătorul de cuvânt al companiei, Ryo Sakai, a spus că s-a descoperit o problemă la declanşarea airbagurilor destinate locului din dreapta faţă.

Sakai a precizat că operaţiunea de înlocuire a airbagurilor în service nu va dura mai mult de două ore.

La rândul ei, Honda a spus că 1,14 milioane de autoturisme din întreaga lume vor fi rechemate în service.

Producătorul Nissan va readuce pe rampă 480.000 de maşini, în vreme ce Mazda Motor Corp a rechemat deja 45.500 de autovehicule.

Responsabilitatea pentru acest număr impresionant de maşini, chemate înapoi în service, o poartă compania Takata Corp, cea care este furnizorul principal de componente auto pentru majoritatea producătorilor niponi.

×
Subiecte în articol: Toyota Nissan honda Mazda
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close