Antena 3 CNN Economic Banci 14 milioane de lei amendă pentru Raiffeisen în urma furnizării de informaţii inexacte

14 milioane de lei amendă pentru Raiffeisen în urma furnizării de informaţii inexacte

14 milioane de lei amendă pentru Raiffeisen în urma furnizării de informaţii inexacte
Sursa foto: raiffeisen
22 Apr 2010   •   17:50

Consiliul Concurenţei a amendat Raiffeisen Bank cu 14 milioane de lei (3,37 milioane de euro) după ce a furnizat informaţii inexacte în timpul investigaţiei pieţei româneşti a serviciilor bancare şi interbancare, iniţiată în 2008. Banca va contesta decizia.

?În opinia noastră, încălcările invocate de Consiliu nu există: reprezentanţii băncii au oferit absolut toate informaţiile şi documentele solicitate. După mai bine de un an de zile, anchetatorii au revenit cu nu mai puţin de cinci cereri de informaţii suplimentare, la care am răspuns amănuntit. Banca noastră nu a furnizat informaţii inexacte; faptul că investigatorii au o înţelegere diferită de cea a specialiştilor bancari despre unele informaţii nu poate fi reţinut în culpa noastră?, a declarat Daniel Nicolaescu, directorul Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporativă, Raiffeisen Bank, citat de Wall-Street.ro.

?Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a sancţiona aceste practici. Furnizarea de informaţii inexacte ne împiedică în desfăşurarea investigaţiilor pe care le avem în derulare?, spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Wall-Street.ro.

Informaţiile inexacte se referă la activitatea de tranzacţionare din depozitele plasate si atrase, la momentul fixingului, de către băncile care participau la stabilirea ROBID/ ROBOR în octombrie 2008.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: amenda informatii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close