Antena 3 CNN Economic Biz News Abramovici a ieşit din top 10 al celor mai bogaţi ruşi. Vezi cine se află pe primul loc

Abramovici a ieşit din top 10 al celor mai bogaţi ruşi. Vezi cine se află pe primul loc

Abramovici a ieşit din top 10 al celor mai bogaţi ruşi. Vezi cine se află pe primul loc
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
18 Apr 2013   •   16:39

Roman Abramovici a ieşit din top 10 al celor mai bogaţi ruşi realizat de revista Forbes Rusia. Proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra a pierdut anul trecut 1,9 miliarde de dolari din avere, estimată de Forbes la 10,2 miliarde de dolari în 2013, ajungând pe locul 13 în topul bogaţilor Rusiei, potrivit AFP.

Forbes nu a detaliat motivele declinului averii lui Abramovici, cunoscut pentru pasiunea pentru iahturi, călătorii şi clubul Chelsea. Abramovici deţine o colecţie de artă evaluată la 1 miliard de dolari.
 
Pe primul loc în clasamentul realizat de Forbes Rusia a rămas magnatul Alişer Usmanov, unul dintre principalii acţionari ai Arsenal Londra.

Alişer Usmanov, care a făcut avere din minerit şi industria lemnului, şi-a extins recent imperiul financiar către media şi alte sectoare.

Usmanov are o avere estimată de Forbes la 17,6 miliarde de dolari, care îl plasează în fruntea topului miliardarilor ruşi şi pe locuil 34 la nivel mondial.

Pe cel de-al doilea loc în topul miliardarilor se află Mikhail Fridman, proprietarul Alfa Group. Acesta are o avere evaluată la 16,5 miliarde de dolari, fiind urmat de Leonid Mikhelson, cu 15,4 miliarde de dolari.

Viktor Vekselberg, fost co-proprietar al gigantului petrolier TNK-BP, este pe locul al patrulea cu o avere de 15,1 miliarde de dolari.

Top 5 este închis de Vagit Alekperov, preşedintele Lukoil, cu 14,8 miliarde de dolari.

















 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Roman Abramovici Chelsea Londra
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close