Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Mondială îşi triplează împrumuturile

Banca Mondială îşi triplează împrumuturile

Banca Mondială îşi triplează împrumuturile
12 Noi 2008   •   00:31

Banca Mondială a anunţat o triplare a împrumuturilor către state aflate în curs de dezvoltare ce se luptă cu consecinţele crizei economice globale. În timpul anului 2008-2009, ce se încheie la sfârşitul lunii iunie, împrumuturile s-ar putea tripla, până la peste 35 miliarde dolari, comparativ cu 13,5 miliarde în 2007/2008. Instituţia, care a scăzut marţi previziunea sa de creştere pentru ţările în curs de dezvoltare la 4,5% pentru 2009, faţă de 6,4% anterior, spune că a luat această iniţiativă pentru a atenua impactul crizei economice asupra acestor ţări.
?Criza financiară are originea în lumea dezvoltată, dar este pe cale să se transmită rapid sistemelor financiare din ţările în curs de dezvoltare?, explică instituţia.
Această creştere a sprijinului financiar s-ar putea traduce printr-un angajament ce ar merge până la 100 miliarde dolari în trei ani. Scopul BIRD (Banca internaţională pentru reconstrucţie şi dezvoltare- filială a Băncii Mondiale) este de a proteja ?cele mai sărace şi mai vulnerabile state, de a le ajuta să menţină investiţiile pe termen lung de care depinde dezvoltarea lor.
Conform Băncii, fluxul privat da capital spre ţările în curs de dezvoltare vor cădea vertiginos anul viitor, ajungând la circa 530 miliarde dolari în 2009, faţă de 1.000 miliarde în 2007.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close