Antena 3 CNN Economic Biz News Barack Obama, despre industria auto: Unii manageri ar trebui să fie concediaţi

Barack Obama, despre industria auto: Unii manageri ar trebui să fie concediaţi

Barack Obama, despre industria auto: Unii manageri ar trebui să fie concediaţi
08 Dec 2008   •   12:08

O parte dintre managerii din industria auto americană ar trebui să îşi piardă locurile de muncă, potrivit preşedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama. În timpul unei conferinţe de presă, acesta s-a declarat nemulţumit de faptul că unii directori refuză să înfrunte criza şi nu fac decât să se bazeze pe o salvare din partea statului.
Barack Obama consideră că este inutil ca statul să dea bani industriei auto, dacă managerii nu dau dovezi clare că sunt pregătiţi să facă restructurări.
"Cu tot respectul pentru management, vreau să spun că, dacă echipa de manageri care există acum nu înţelege cât de urgentă este situaţia şi nu vrea să facă alegeri dificile şi să se adapteze noilor circumstanţe, atunci ar trebui să plece", a declarat Obama.
Preşedintele ales al Statelor Unite este de acord cu poziţia adoptată de Congresul american în contextul crizei de pe piaţa auto.
"Cred că Congresul face exact ceea ce trebuie cerând îndeplinirea unor condiţii pentru a face presiuni asupra industriei auto, oferă asistenţă pe termen scurt, dar insistă că acest ajutor trebuie să ducă la nişte alegeri dificile", a mai declarat acesta.
Totuşi, Barack Obama consideră că prăbuşirea industriei auto este inacceptabilă. "Statul nu trebuie să permită aşa ceva în contextul în care, de la o lună la alta, tot mai mulţi americani îşi pierd locurile de muncă", a precizat Obama.
În prezent, autorităţile de la Washington iau în calcul acordarea unui împrumut de 15 miliarde de dolari marilor producători de maşini.
Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close