Antena 3 CNN Economic Biz News BERD, BEI şi o filială FMI, pregătite pentru a ajuta băncile din România să facă faţă crizei

BERD, BEI şi o filială FMI, pregătite pentru a ajuta băncile din România să facă faţă crizei

BERD, BEI şi o filială FMI, pregătite pentru a ajuta băncile din România să facă faţă crizei
Sursa foto: imprumut
19 Feb 2009   •   10:22

România se numără printre ţările avute în vedere de un plan de ajutor pentru sistemul bancar est-european, pregătit de trei instituţii financiare internaţionale. Potrivit presei austriece, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi o filială a FMI vor anunţa, în curând, detaliile planului. Ungaria, Ucraina, Croaţia, Serbia, ţările baltice şi eventual Rusia sunt alte ţări vizate.
Din cauza crizei financiare care a lovit Europa de Est, BERD, BEI şi International Finance Corporation (IFC) vor publica o declaratie pe respectiva temă, după o reuniune care a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, la Viena, a declarat pentru agentia APA directorul Departamentului pentru cercetare al BERD, Jeromin Zettelmeyer, citat de AFP.
"Situaţia este serioasă, dar controlabila.Avem câteva luni pentru a interveni, în unele ţări numai câteva săptămâni [?]. Sunt ţări, precum Ucraina, care au ajuns la marginea prăpastiei", a adaugat Zettelmeyer.
Ziarele austriece estimează valoarea planului la 150 miliarde de euro. Sumele vor fi destinate, în primul rând, recapitalizării băncilor occidentale, care deţin filiale în Europa de Est.

×
Subiecte în articol: BERD Fondul Monetar International
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close