Antena 3 CNN Economic Biz News BERD: Dubaiul, un exemplu că orice stat poate intra în incapacitate de plată

BERD: Dubaiul, un exemplu că orice stat poate intra în incapacitate de plată

BERD: Dubaiul, un exemplu că orice stat poate intra în incapacitate de plată
Sursa foto: dubai
02 Dec 2009   •   16:39

Problemele legate de datoriile emiratului Dubai, care au zguduit pieţele financiare, reprezintă un semnal de alarmă că dificultăţi de aceeaşi natură ar putea să apară şi în alte părţi ale lumii, a declarat preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, citat de Reuters.

"Aceste probleme sunt cel puţin un semnal de avertizare că altele asemănătoare ar putea să apară, în special în sectorul construcţiilor", a spus Mirow.

Pieţele mondiale şi-au revenit după şocul de scurtă durată provocat de dificultăţile Dubaiului, dar investitorii trebuie să rămână vigilenţi, mai spune acesta.

Guvernul din Dubai a solicitat săptămâna trecută un moratoriu de şase luni pentru datoriile scadente ale conglomeratului Dubai World şi subsidiarei de imobiliare Nakheel, care se confruntă cu dificultăţi financiare severe în urma crizei mondiale.

Blocarea plăţilor din cauza datoriilor de 59 miliarde de dolari ale celor două companii din emirat a propagat un val de panică pe pieţele financiare din întreaga lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dubai BERD incapacitate de plata
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close