Antena 3 CNN Economic Biz News Strategia de dezvoltare teritorială a României, discutată la primul forum care a adus la aceeași masă autoritățile publice și mediul de afaceri

Strategia de dezvoltare teritorială a României, discutată la primul forum care a adus la aceeași masă autoritățile publice și mediul de afaceri

Strategia de dezvoltare teritorială a României, discutată la primul forum care a adus la aceeași masă autoritățile publice și mediul de afaceri
Sursa foto: Foto: Intact Media Group/Facebook
31 Oct 2016   •   17:01

Intact Media Group a organizat la Camera de Comerţ a României primul forum ce i-a adus la aceeaşi masă pe reprezentanţii autorităţilor şi administraţiei publice locale şi centrale şi pe cei ai mediului de afaceri. Tema principală a dezbaterii a fost cea a ofertei de terenuri şi clădiri puse la dispoziţia investitorilor de către unităţile administrativ teritoriale pentru dezvoltarea de noi activităţi industriale.

La eveniment au participat, printre alţii, vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc, primarului general Gabriela Firea şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban. Forumul şi-a propus să faciliteze colaborarea dintre sectorul public şi sectorul privat.

România trebuie să facă un inventar al terenurilor care aparţin statului pe care, ulterior, să le pună la dispoziţia marilor investiori care vor să vină în ţara noastră. De multe ori, aceştia sunt nevoiţi să caute ofertele pe piaţa imobiliară sau să renunţe la intenţiile de a investi.

Astfel, Primăria Generală a identificat în Bucureşti cinci terenuri pe care pot fi construite parcuri industriale. Primarul Gabriela Firea a spus la Forumul Parteneriate pentru Dezvoltarea României, organizat de Intact Media Group că, de când a preluat mandatul, relaţia cu investitorii s-a schimbat în bine, dar mai este mult de lucru.

Problema de fond o reprezintă însă faptul că ţara noastră nu mai are planuri de urbanism actualizate, nici la nivel local nici la nivel central. Astfel, administraţiile publice centrale şi locale, mediul de academic şi de specialitate şi cel de afaceri trebuie să lucreze împreună pentru o modernizare eficientă a sistemului.

Forumul organizat de Intact Media Grup a fost primul eveniment în care reprezentanții autorităților locale și centrale au discutat cu mediul de afaceri despre oportunitățile de dezvoltare industrială la nivelul întregii țări.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Intact Media Group 100 de minute
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close