Bucureştiul, cotat "stabil" de Fitch. Capitala a primit ratingul "BB+"

20 Apr 2010   •   12:48
Bucureştiul, cotat "stabil" de Fitch. Capitala a primit ratingul "BB+" bucuresti

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingului Bucureştiului la "stabilă", de la "negativă", şi a confirmat din nou ratingurile de credit pe termen lung la "BB+" pentru valută şi "BBB-" pentru monedă locală, scrie Mediafax.

În acelaşi timp, Fitch a reafirmat ratingul Bucureştiului pentru credite pe termen scurt în valută la "B", precum şi ratingul obligaţiunilor de 500 milioane euro la "BB+", pentru obligaţiunile ce ajung la scadenţă în iunie 2015.

Bucureştiul a primit asemenea ratinguri ca urmare a deciziei asemănătoare luate şi în cazul ţării noastre.

"Ratingul oraşului este susţinut de rolul Bucureştiului de capitală economică şi politică, de performanţa bugetară încă satisfăcătoare, şi de nivelul acceptabil al datoriei. Ratingul ia în calcul expunerea semnificativă la datorii în valută şi potenţialele riscuri de refinanţare, dar şi contracţia economică la nivel naţional şi municipal", potrivit unui comunicat transmis marţi de Fitch.

Ratingul Bucureştiului ar putea creşte graţie îmbunătăţirii ratingului de ţară, în cazul în care indicatorii bugetari şi datoriile Capitalei se vor menţine.

Antena3.ro

Parteneri
x close