Antena 3 CNN Economic Biz News Bugetarii se pregătesc de grevă generală. PSD şi PNL ameninţă Guvernul cu moţiune de cenzură

Bugetarii se pregătesc de grevă generală. PSD şi PNL ameninţă Guvernul cu moţiune de cenzură

Bugetarii se pregătesc de grevă generală. PSD şi PNL ameninţă Guvernul cu moţiune de cenzură
Sursa foto: guvern
23 Mai 2010   •   10:47

Mai sunt doar câteva zile până când bugetarii vor afla dacă rămân fără 25% din salariu, iar pensionarii fără 15% din indemnizaţii. Miercuri, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe setul de măsuri de austeritate şi va trimite scrisoarea de intenţie către FMI.

Miercuri va fi o zi decisivă pentru Executivul condus de Emil Boc. Atunci va fi reglementată reducerea salariilor şi a pensiilor din sectorul bugetar.

Potrivit premierului, aceasta este singura soluţie viabilă pentru ieşirea României din criză.

Sindicatele din sistemul bugetar nu au de gând să accepte însă varianta lui Emil Boc. Dascălii, feroviarii, sindicaliştii din sănătate, administraţie, dar şi cei de la Tarom se pregătesc de grevă pentru ultima zi a lunii.

Iar acţiunile de protest nu se vor opri aici.

?Ne-am propus să înconjurăm cu un lanţ uman, în ziua în care se va discuta, şi să blocăm intrările în parlament cu grupuri compacte de sindicalişti?, a declarat Marian Petcu, liderul SANITAS.

În demersul de reducere a cheltuielilor prin tăierea pensiilor şi a salariilor, Guvernul este susţinut doar de patronate, mulţumite că, cel puţin momentan, creşterea taxelor nu este luată în calcul.

Pe lângă greva generală de pe 31, Guvernul Boc este ameninţat şi de o moţiune de cenzură, anunţată de PSD şi PNL în cazul în care Executivul îşi va asuma răspunderea.



Antena 3





×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close