Antena 3 CNN Economic Biz News Bulgaria şi România au avut cele mai mari creşteri din UE ale costurilor salariale

Bulgaria şi România au avut cele mai mari creşteri din UE ale costurilor salariale

Bulgaria şi România au avut cele mai mari creşteri din UE ale costurilor salariale
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Dec 2011   •   15:04

România şi Bulgaria au înregistrat cele mai mari creşteri ale costurilor salariale din UE, în trimestrul III, potrivit datelor Eurostat.  Costurile salariale au crescut în UE, în trimestrul al treilea, cu 2,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
   
Costurile orare cu forţa de muncă au urcat în zona euro cu 2,7% în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o creştere de 3,3% în trimestrul doi. În UE, Eurostat a înregistrat un avans de 2,6% în perioada iulie-septembrie, de la 3,2% în aprilie-iunie.
   
Costurile salariale orare au urcat cu 2,6% la nivelul UE şi în zona euro. Pe sectoare, costurile salariale din UE au urcat cu 2,9% în industrie, 2,2% în construcţii şi 2,6% în servicii.
   
Singura ţară care a înregistrat scăderea costurilor orare cu forţa de muncă în perioada analizată este Irlanda (-1,1%), iar cele mai modeste creşteri au fost consemnate în Portugalia (0,8%), Cipru (1,4%) şi Suedia (1,7%).
   
Costurile au crescut cu 4,1% în Ungaria, 4,6% în Austria, 2,2% în Italia, 2,9% în Germania, respectiv 3,1% în Franţa.

Costurile salariale includ remuneraţia, bonusurile şi alocaţiile plătite de angajatori în numerar sau în natură în schimbul muncii depuse de salariaţi, plăţile către programele de economii destinate angajaţilor (precum contribuţiile sociale), plăţile corespunzătoare zilelor nelucrate şi prestaţiile în natură, precum alimente, carburanţi, maşini de serviciu etc.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close